Untitled design-14.png

You've Got The Power!

Ik geloof dat als jij op durft te komen voor jouw belang op de werkvloer en jouw werk zo inricht dat het bij jou past in plaats van dat jij jezelf in allerlei bochten moet wringen zodat jij bij je functie past, dat jij meer werkplezier ervaart en daardoor een positieve uitwerking hebt op de mensen om je heen. Het beïnvloeden van je werkomstandigen voor meer werkplezier: dát is waar You've got the Power over gaat.

De impact van werkplezier

Ervaar jij ook dat werkplezier niet alleen impact heeft op jou, maar ook op de mensen om jou heen? Je herkent vast wel dat werk energie en een gevoel van vervulling kan geven. Het kan helaas ook de andere kant uitslaan: werk kan energie kosten. En als dit te lang duurt, spreken we van een energielek. Als de werkdag voorbij is, spat de energie dan van je af, of moeten de mensen om je heen je slechte bui of gebrek aan energie incasseren? 

Of je werk nou energie kost of geeft: beide resultaten hebben impact op de mensen om je heen. Met You've got the Power gaan we aan de slag om jouw gevoel van werkplezier te vergroten door je werkomstandigheden of de manier waarop je naar je werk kijkt te beïnvloeden. Dit heeft een positieve impact op jou, maar ook op de mensen om je heen! 

You've Got the Power is waardevol voor jou als...

  • Je werk kost meer energie dan dat het je oplevert

  • Je hebt het gevoel vast te zitten in je werk en hebt geen idee hebt waar je naar toe wil

  • Je wil je huidige functie nieuw leven inblazen of hebt het gevoel dat er meer in je functie zit dan dat je er nu uithaalt

  • Je hebt last van het 'gouden kooi effect': op papier heb je geen redenen om te klagen en tóch knaagt er iets als het gaat om het beleven van werkplezier

  • Je weet dat er iets aan de invulling van je werk moet veranderen, maar je weet niet precies wat

  • Je hebt ongeveer een idee wat je wil veranderen aan je werkomstandigheden, maar vindt het lastig om dit voor elkaar te krijgen of te communiceren richting je manager/collega's

In dit programma onderzoeken we welke ruimte jij binnen je functie hebt om te sleutelen aan je werkomstandigheden en gaan we deze ruimte benutten. We gaan je werkomstandigheden beïnvloeden voor meer werkplezier. Het benutten van de vrije ruimte in je functie op een manier die bij jou past is gelinkt aan betere prestaties op de werkvloer, een hogere intrinsieke motivatie en betrokkenheid bij de organisatie. 

Je vergroot en versterkt je bronnen zoals je beïnvloedingsmogelijkheden, je netwerk, je talenten wat je intrinsieke motivatie versterkt, persoonlijke groei stimuleert en het draagt bij aan het behalen van je doelen. Dit programma voorkomt dat je energie verliest, wat de kans op uitval verkleint. 

En zeg dit maar tegen je werkgever: werknemers die werkplezier ervaren presteren beter, zijn prettig in de omgang en in het algemeen leidt werkgeluk tot een lager ziekteverzuim. Daarbij heeft een positieve werkbeleving niet alleen impact op de werkvloer: werknemers nemen deze positiviteit en energie ook mee naar huis.

Wat gaan we doen?

Gedurende het programma bekijken we verschillende aspecten van je werk om vervolgens te onderzoeken aan welke knoppen gedraaid kan worden voor meer werkplezier. We gaan de vrije ruimte in jouw werkomstandigheden benutten. Dit leidt tot een heldere aanpak om meer werkplezier te kunnen ervaren.

 

Het resultaat is een werknemer – jij dus! - die beter in haar/zijn vel zit, een tevreden werkgever en een sociale kring, familie of gezin die meeprofiteert van het feit dat jij beter in je vel zit en meer werkplezier ervaart.

1. Jouw werksituatie

De eerste sessie gaan we aan de slag met jouw huidige werksituatie. Om jouw werkomstandigheden te kunnen beïnvloeden, moeten we wel eerst weten waar jij staat. Meten = weten.

3. Netwerk(en)

In deze sessie gaan we het hebben over jouw netwerk. Wil je iets veranderen aan je werkbeleving, dan heb je in 99% van de gevallen de hulp van je collega’s nodig. In deze sessie onderzoeken we jouw netwerk en bekijken we hoe we deze kunnen versterken.

5. Lobby, ook jouw hobby?

Gaaf zo'n masterplan, maar hoe krijgen we voor elkaar dat jouw werkgever akkoord gaat met jouw voorstel voor het veranderen van je werkomstandigheden? In deze sessie zorgen we ervoor dat jouw masterplan en de behoeften van jouw werkgever zo goed mogelijk op elkaar aansluiten en gaan we aan de slag met beïnvloeden en onderhandelen, zodat jouw werkgever of collega's eigenlijk geen nee kunnen zeggen tegen jouw voorstel.

2. Hartzaken

We kunnen van alles willen veranderen in jouw werkomstandigheden, maar dit heeft pas toegevoegde waarde als je weet waarom je bepaalde zaken wilt veranderen. In deze sessie draait het 100% om jou. Wie ben je en wat wil je? Ontdek je échte drijfveren.

4. Het Masterplan

We hebben in kaart gebracht aan welke knoppen van jouw werk je kan en wil draaien. In deze sessie gaan we aan de slag met het maken van jouw concrete masterplan voor het beïnvloeden van je werkomstandigheden. You’ve got the power!

6. Check-in & Check-out

Afhankelijk van de invulling van jouw masterplan spreken we na een bepaalde periode af om bij elkaar in te checken: hoe pakt je plan uit en wat moet er eventueel bijgestuurd worden? Dit is tevens de laatste, afsluitende sessie.

Het programma

Kosten en locatie

Het programma kost €1175 ex. Btw. Ben je ambtenaar? Dan heb je het geluk dat je je opleidingsbudget in kan zetten. Het programma omvat 6 sessies. Gemiddeld duurt een sessie 1,5 uur. De sessies vinden via Teams plaats of in overleg live op locatie.