Search

Rode loper vs. zwemmen in het diepe

Wanneer je als trainee een publieke organisatie binnenkomt vs. als 'normale' jonge ambtenaar.


Als jij ook voor twee verschillende overheidsorganisaties hebt gewerkt, waarbij je de eerste organisatie binnenkwam via een traineeship en de tweede organisatie als ‘normale’ jonge ambtenaar dan herken je het onderstaande misschien.


Als trainee wordt nog net niet de rode loper voor je uitgerold: je krijgt coaches, mentoren, zit binnen no time bij het college en de directie aan tafel en je leert binnen sneltreinvaart collega’s van allerlei afdelingen kennen door de verschillende opdrachten die je krijgt. Een betere springplank kan je je niet wensen. Uber-luxe en mega fijn!


Als ‘normale’ ambtenaar verloopt dat net allemaal even anders. Als het goed is zijn er wel één of meerdere collega’s die jou wegwijs willen maken binnen de voor jou nieuwe organisatie, maar het kan ook zijn dat je je na ontvangst van je toegangspas een beetje verloren voelt. Afhankelijk van wanneer je start heb je misschien een introductie programma. Of niet, als je te vroeg of laat instroomt.


Er is wel opleidingsbudget, maar het is aan jou of- en wat je met dat budget gaat doen. En die coach, mentor, en dat netwerk? Daar mag (moet) je zelf mee aan de slag. Het wordt je in ieder geval niet op een dienblaadje aangereikt zoals bij een traineeship.


Kijk: ik vind dat er is niks mis is met een beroep doen op de proactieve houding van jonge ambtenaren, maar het verschil tussen ergens als trainee binnenkomen en als regulier ambtenaar vind ik groot. En dat betekent niet dat het trainees moeilijker gemaakt moet worden, maar het zou de reguliere jonge ambtenaar wél wat makkelijker gemaakt kunnen worden.


Ik kan me namelijk voorstellen dat wanneer je als jonge ambtenaar nooit hebt deelgenomen aan een traineeship, je je soms afvraagt: HELP! “Waar begin ik? Hoe leer ik collega’s kennen waar ik energie van krijg? Hoe bouw ik een netwerk? Van wie kan ik leren? Wat wil ik in de toekomst en wat ga ik doen met mijn opleidingsbudget?”


Ik ben zelf dus op twee verschillende manieren bij een overheidsorganisatie gestart. Ik ken de rode loper, maar ik weet ook wat je moet om het zélf allemaal te regelen. En veel van wat ik als trainee heb geleerd heb ik kunnen toepassen toen ik als regulier ambtenaar werd aangenomen, wat maakte dat ik alsnog redelijk snel een netwerk heb opgebouwd en met opleidingen en mijn verdere ontwikkeling aan de slag ging.


Vanuit mijn ervaring help ik jou graag bij het vergroten van jouw werkplezier. Hoe vind je die toffe collega’s in je organisatie? Hoe sleutel je aan de inhoud van je functie? Hoe bouw je een netwerk? Samen bepalen we aan welke knoppen van jouw werkomstandigheden we gaan draaien zodat jij meer werkplezier ervaart.


Herken jij het bovenstaande? En werd voor jou de rode loper uitgerold, of werd het een duik in het diepe?