Search

De dag dat ik in mijn schapenpak naar kantoor ging

Voor Gemeente Breda werken was LEUK! De stad wordt niet zomaar Parel van het Zuiden genoemd. Het warme, hartelijke, bourgondische en gezellige laat zich niet alleen in het centrum van Breda zien, maar uit zich ook in de organisatiecultuur van de Gemeente. En een goede grap wordt daar ook gewaardeerd. In mijn traineeperiode zat ik bij de afdeling Milieu en Mobiliteit. Het was carnaval (2015 als ik het me goed herinner) en twee van mijn collega’s haalden mij over om voordat de carnavalsborrel begon meteen in schapenpak-onesie naar kantoor te komen. Zij zouden ook verkleed naar kantoor komen.


Ha.


Beide collega’s verzekerden me er van écht verkleed naar kantoor te komen. Ze zouden een foto als bewijs sturen. Dus de volgende ochtend - nog een klein beetje twijfel hier en daar of ik het wel echt moest doen - kreeg ik een foto van een van de heren: een prachtig Mexicaans pak en een grote sombrero! Mooi! Kon ik ook mn schapenpak aandoen. Ik ben altijd wel in voor dit soort grappen, maar in mijn eentje verkleed rondlopen op kantoor zou ik niet durven!


Ik kom aan op kantoor, mensen wel een beetje verbaasd kijkend, maar goed: ik was niet de enige gekkie. Ik stap uit de lift, waar ik word opgevangen door twee bijna-in-hun-broek-piesende-collega’s. Die slimmeriken hadden zich de avond ervoor gewoon even in hun pak gehesen, foto gemaakt en bewaard voor de volgende ochtend :D.


En zo was daar de dag dat ik in mijn schapenpak naar kantoor ging.


P.s.1 Nee, ik had geen andere kleding mee naar kantoor

p.s.2 De carnavalsborrel was top! Schapenpak wel warm ;-).

P.s.3 Voor de mensen die komende dagen gaan carnavallen: PROOST!